Projecten Toen

OP DEZE PAGINA WORDT EEN AANTAL PROJECTEN UITGELICHT TYPEREND VOOR DE ALLONE METHODE

“Persoonlijk denk ik dat het traject erg goed zal zijn voor de vrouwen die kampen met veel psychische klachten en erg geïsoleerd  leven. Het traject kan echt iets betekenen voor deze vrouwen, zal zeker bijdragen leveren aan hun isolement, taal, zelfredzaamheid en hun gezondheid. De laagdrempelige manier waarop jullie het aanbieden sluit erg goed aan bij de doelgroep”

(Aicha Zekri, sociaal makelaar Wijk&Co)

Creatieve coaching: jong en oud

Wat was de situatie? De kinderen zaten veel op elkaar te vitten, waren gestrest

Resultaat van interventie? Met onze danscoach hebben ze een eigen wereldje gecreëerd waardoor ze samen werden gebracht door middel van fantasie, beweging en empathie (Aboe d’Aoud en Nynke)

Woestijnroos: vrouwen empowerment 

Wat was de situatie? Veel migranten vrouwen zaten met psychosomatische klachten zoals rug- en hoofdpijn waardoor er veel gemedicaliseerd werd.

Resultaat van interventie?  Meer inzicht in wat zij zelf wilden in plaats vanuit sociale druk leidt tot minder fysieke klachten en minder medicatie.

OurStories:  project met nieuwkomers

Wat was de situatie? De vluchtelingen die als ‘gevaar’ werden gezien door een deel van de buurt.

Resultaat van interventie? Door een menselijk gezicht te geven aan deze doelgroep, ontstond er meer begrip en gemeenschappelijke waarden.

‘Ze staan er inderdaad prachtig bij en we krijgen leuke positieve reacties. We krijgen veel bezoekers die de verhalen lezen.’

(Gadiza Bouazani, Buurtteam Kanaleneiland Noord)

Creatieve bewonersonderzoeken

Wat was de situatie? De gemeentes wilden een dieper inzicht krijgen in wat er speelde bij de gekozen doelgroep.

Resultaat van interventie? Door creatieve, speelse onderzoekstechnieken te gebruiken, werden mensen op hun gevoel aangesproken waardoor het antwoord persoonlijker werd.

GedachtenRoutes

Wat was de situatie? Veel groepen in de wijk kenden elkaar niet.

Resultaat van interventie? Door over de gezamenlijke leefomgeving te dichten en dat in de wijk te plaatsen, werd de ontmoeting en het gevoel voor de wijk verduurzaamd.

Lokale vredesfestivals: vrede vieren

Wat was de situatie? Pittige wijken met ieder een eigen problematiek en weinig onderlinge verbinding.

Resultaat van interventie? Iedereen werd uitgenodigd hun eigen vorm van vrede te uiten en dit werd bijeengebracht door een steeds groter wordende krijttekening als symbool van hoe het in een wijk kan zijn met elkaar.

ArtMat campagnes:

kunst inzetten voor MVO bedrijven

Wat was de situatie? Goede intenties van organisaties werden niet genoeg door het algemeen publiek gezien.

Resultaat van interventie? Door deze goede intenties te koppelen aan kunst, werd het product op informele en directe manier zichtbaar gemaakt.