Onderwijs

KINDEREN EN JONGEREN

Wij richten ons op het vinden van rust in hart, hoofd en lijf. Deze drie elementen werken het liefst samen. Zo niet kan er chaos ontstaan.
Met inspiratie en plezier gaan we samen met de jongeren en kinderen op zoek naar wat er zoal speelt in en om ze heen.
We zetten allerlei kunst- en coachvormen in zoals dans, theater, nlp, zang, yoga, mindfulness of dichten afhankelijk van de behoeften van de groep.

We bieden workshops en trajecten aan voor primair en voortgezet onderwijs, plus jongerenorganisaties. Dit doen we in overleg met de docenten of jongerenwerkers om optimaal in te spelen op de behoeftes van de groep.

Wat zijn vragen die kunnen spelen?

  • mens en maatschappij
  • talentontwikkeling
  • lentekriebels
  • groepsdynamiek
  • identiteit
  • psycho-sociale ontwikkeling
  • culturele verscheidenheid
  • taalontwikkeling
  • pesten
  • beweging

We zijn Vreedzaam getraind.

Aanbod workshopsSCHOOL en JONGEREN

Onderwijspakketten OurStories

Vanuit de wens om vluchtelingen meer in contact te brengen met Nederlanders, zijn er meerdere onderwijspakketten ontwikkeld.
We geloven in verbinding door plezier en wat we juist in gemeen hebben, en dat op sociaal-artistieke wijze te laten zien en voelen.
De pakketten zijn daarom gebaseerd op gedichten samen maken, als ook foto’s bespreken en samen ontwerpen over het onderwerp.

Met de introductie van de reizende tentoonstelling Our Stories op het Leidsche Rijn College, is er een samenwerking ontstaan. De leerlingen van 3VA  verdiepten zich in het onderwerp ‘vluchtelingen’ onder begeleiding van Susanne Goossens, bevlogen docent Nederlands.
“We hebben gezien hoe waardevol het is om de leerlingen in contact te brengen met de vluchtelingen zelf. Het zet ze aan het denken en zorgt dat het onderwerp meer gaat leven.

 

Testimonial van Els van Stalborch, één van de samenwerkende dichters van Our Stories en lid van het Utrechts Stadsdichtersgilde: ‘Wat fijn dat scholieren een project hebben gemaakt over dit onderwerp. Ik ben echt blij dat ik een bijdrage heb kunnen leveren aan dit zinvolle gebeuren.’

Testimonial Marian Kleverkamp, docent Werkplaats waar een Q&A en daarna dichtworkshops plaats vonden: Wat is dit een prachtig gedicht geworden! Echt ontroerend mooi en goed samenhangend. Wij vonden de workshops heel inspirerend en smaken naar meer.’

Leerlingen van het Gooisch Lyceum in Bussum maken een paspoort
nadat ze nagedacht hebben wat ‘vluchten’ is,
en na gesprekken met Khaled en Shumaila over wat dat voor hun inhoudt.

De OurStories pakketten voor scholen en jongerenorganisaties:

OurStories 1
OurStories 2
OurStories 3
OurStories 4
OurStories 5

==========================================================

Onze radio en podcastpakketten:

Klassiek onder Jongeren
ArtMatters Podcast

=========================================================

Contact: info@allone.nl / 06-16752340 (Barbara del Court König)